eindelijk bericht vanuit het prachtige Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Michel Wubs - WaarBenJij.nu eindelijk bericht vanuit het prachtige Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Michel Wubs - WaarBenJij.nu

eindelijk bericht vanuit het prachtige Bali

Door: Michel

Blijf op de hoogte en volg Michel

26 Mei 2007 | Indonesië, Bali

Hallo allemaal,

Al een poosje niets van mij laten horen, ik weet het! Bij deze weer een update over de overgang van Thailand naar Bali en een korte samenvatting van alles.

Het weekend weg naar Ko Chang was mooi maar veel gebeurd. Onze eerste echte grote crisis situatie aangezien een student erg ziek was geworden op het eiland. Een vriendin van haar kwam naar mij toe dat Zarah zich niet zo lekker voelde en ben toen naar haar toe gegaan met ORS en met wat andere dingen omdat ze ook niet veel gedronken en gegeten had. Daar aangekomen bleek ze echter erg ziek en ze vertrouwde het zelf niet en we hebben daarom ook niet getwijfeld en direct een busje geregeld en tien minuten later was ik met haar en een vriendin van haar in een prive ziekenhuis...om een lang verhaal kort te maken bleken ze er net op tijd bij toen ze uiteindelijk met twee andere begeleiders naar het vaste land was gebracht(wij werden afgelost) wat ze had een blinde darmonsteking en het had niet veel langer moeten duren. Dan schrik je toch wel even en was blij dat we emergency plannen gemaakt hadden: erg handig!
Nu gaat het weer goed met haar en ze mag snel naar Bali als het goed is ons achterna!Heel leuk want is natuurlijk niets om daar achter te blijven terwijl iedereen weg is. Haar moeder is nu wel bij haar, Arthur en ik hebben haar opgehaald van het vliegveld dus ze is niet helemaal alleen en heeft wel steun dicht bij haar en snel weer van ons. Voor de rest is het weekend op een vervelend incident na(thuissituatie van een student die er gelukkig erg goed mee omgaat, heel knap) goed verlopen. Naar een waterval geweest, tegen de stroom inzwemmen tot je terug gesmeten wordt door het krachtige water, en ook lekker van het weer genoten dat heel goed was! Wel hele rare situatie, zulke uitersten, maar gelukkig ging iedereen er goed mee om en kon er ondanks dat iedereen erg met Zarah mee leefde ook nog een leuk weekend gehouden worden wat ook belangrijk is want de dag erna wachte school al weer.

De vluchtnaar Bali is soepel verlopen, heb nog even lekker kunnen slapen want de laatste twee dagen waren druk in Bangkok en na twee uur slaap in twee dagen is zo'n vliegtuigstoel erg verleidelijk!

Onthaal op Bali was fenomenaal, met echte bloemenkransen we voelden ons direct thuis!Het resort is heel wat anders dan sita villa, gewoon een mooi hotel aan het strand! De eerste twee dagen nog geen strand gezien want alles eerst regelen met school en dergelijke. Mooi welkom gehad op de school waar we een samenwerking mee hebben, hele aardige leraren en de tweedejaars hebben de uitwisselingsstudenten ontmoet waar ze mee samen moeten werken en die pbl van ons drieen volgen alsmede de lessen die wij en gastdocenten zullen geven. Negen balinese studenten in totaal, heel vriendelijk en erg leergierig.Wat mij ook direct opviel is dat de mensen hier wat losser zijn, ze hebben humor en zijn heel open naar elkaar en naar ons toe. De studenten zijn wel verlegen, ze zijn ook niet gewend om te praten in de les, maar ze houden wel van een grapje en lachen de hele tijd....echte levensgenieters, prachtig! Eerste pbl al gehad en morgen geef ik een introductie les voor de studenten omdat het voor hun helemaal nieuw is. Ze spreken trouwens wel erg goed engels dus de communicatie is makkelijker sommige spreken zelfs nederlands en ze kunnen ook best veel verstaan haha. We moeten de leraren hier zelfs pbl les geven zodat ze het straks ook kunnen leiden want het is voor deze school helemaal nieuw dus dat is wel heel cool:train the trainer!
Van het weekend hebben we al veel georganiseerd in samenwerking met een jonge dame die ook in Nederland heeft gestudeerd en erg goed nederlands kan.
We zijn onder andere naar een apentempel geweest, aan een klif echt heel mooi om te zien...in ieder geval interessanter dan die verwende apen die heel brutaal zijn je moet echt oppassen wil je niets kwijt raken...zonnebrillen zijn zo weg! Met de groep gegeten aan het strand, mooie zee hier echt niet normaal en overdag ook nog naar een stuk strand geweest waar je perfect kan surfen!Heel cool, ook erg gevaarlijk want maakt al drie salto's in het water door een golf tien meter van het strand af, dus ben ook maar niet al te ver gegaan maar wel even lekker gezwommen in ieder geval. Vandaag(zondag) zijn we naar een waterpark geweest en 's avonds tijdens het eten weer een gesprek met onze begeleider op Bali, een man die hier al een paar jaar woont en veel weet van het eiland. We hebben zo'n beetje elke dag een meeting met hem zodat we alles hier snel op rolletjes hebben en we meer tijd hebben voor andere dingen. Het is hier nu bijna elf uur en moet dus ook nog stoppen want heb van het weekend niet veel tijd gehad voor school en er moeten nog best veel dingen gebeuren(logboek, finance, lesvoorbereiding voor morgen, to do lijst voor de studentmanagers, meeting voor morgen om kwart voor negen met de tweedejaars etc.) maar heb nu weer genoeg energie dus ga even lekker lang doorwerken! Hoop dat mijn verhaal nog een beetje te lezen is, was van een hele week dus het is aardig wat!!Hoop dat het ook een beetje leesbaar is want het is snel getypt dus er willen nog wel een s wat typvoudjes in komen;) mijn verontschuldigingen daarvoor:)

Mis jullie allemaal en hoor graag van jullie!

X Mich

• 27 Mei 2007 - 15:07

Kim:

Hey Michel,

het klinkt allemaal erg goed daar hoor! Ben jaloers en zou er ook zo naar toe gaan...hihi...nou geniet er nog maar lekker van!

Groetjes x,
    Kim.

• 27 Mei 2007 - 20:08

Jacco:

Ha Michel,
    Heerlijk op het strand eten, voeten in het zand, de nog levende vis zelf uitzoeken, lekkere gekookte kreeften, langoustines mmh het water loopt me in de mond en het kippevel staat weer op m'n armen.... ;-P
    Wel een verbetering hè Bali ten opzichte van Thailand. Niet dat Thailand slecht is, maar toch de sfeer is ècht anders... Leuk dat jullie "huis" aan het strand is en jammer dat je daar nog niet van genoten hebt... Als je net zoveel organiseerd als in Thailand, zullen we ook daar weer een en al geklaag van je horen hahaha
    Veel plezier en genieten!
    Groeten,
    Jacco

• 28 Mei 2007 - 08:50

Mama En Papa:

Hallo lieverd,

Wat bof je toch maar. Strand, zee, heerlijk weer. Genieten dus.

Vervelend dat er dan ook nog studiezaken moeten gebeuren. Het leven is hard.

dikke kus

mama en papa

• 28 Mei 2007 - 20:25

Ilse:

Druk, druk, druk! Nog even en ik ga echt denken dat je het zwaar hebt...Ok misschien heb je het een beetje zwaar ;). Maar een resort aan zee, mooi weer en mooie omgeving maken het wel verdraagzaam toch...
    Benieuwd wat er in Bali allemaal gaat gebeuren.
    Geniet ervan!

kus Ilse

• 29 Mei 2007 - 07:28

Ing(rid):

Hey Mich,

Klinkt weer goed daarzo! Wel erg druk als ik dat zo lees. Wat zal je straks thuis weer een rust hebben ;-)

Geniet er nog even van want over een paar weekjes zit je alweer in het vliegtuig terug. Dan zijn er 10 weken voorbij, kun je dat voorstellen?!!

Heel veel plezier nog!!

Groetjes Ingrid!